x
« Tilbake til innsikt

Norcap 30 år!

Jens, Andreas og Alf var de som opprinnelig stiftet Norcap tilbake i 1993. De er enige i at samspillet med kundene gir påfyll av energi til å fortsette å levere god uavhengig rådgivning.
Publisert 05.10.23
Jens, Andreas og Alf var de som opprinnelig stiftet Norcap tilbake i 1993. De er enige i at samspillet med kundene gir påfyll av energi til å fortsette å levere god uavhengig rådgivning.

Fra venstre ser vi Jens Erixon,
Andreas Kalstad og Alf Tjersland

Vi har utfordret våre tre stiftere med noen spørsmål om oppstarten og målet med å etablere Norcap.

Hva var bakgrunnen for at dere startet Norcap?
Vi hadde et sterkt ønske om å drive et seriøst foretak i lag. Vi tre hadde funnet tonen, og selskapet ble stiftet på kjøkkenbordet hjemme hos Jens, samtidig som vi tømte kjøleskapet hans, sier Alf.

En fantastisk tid hvor vi hadde det kjempegøy! Vi måtte jo lære alt om å drifte et selskap, utarbeide strategier og samtidig jobbe med kunderekruttering! Så kom jo hverdagen både på godt og på vondt, heldigvis mest godt, fortsetter Jens.

Hadde dere en visjon om hva Norcap skulle være?
Vår visjon oppsummerte vi enkelt i følgende tre K’er: Kompetanse, Kvalitet og Kontinuitet. Ved etterlevelse av dette kom veksten, selvsagt etter en treg start «man får som kjent til mindre enn man tror på ett år, og mer enn man tror på ti år», sier Andreas.

I vår bransje har vi sett utålmodige aktører komme og gå i alle disse årene. Så har vi «puslet» med vårt her ute på Lysaker, og lyktes med å holde nøkkelpersoner sammen. Det har vært en viktig brikke i disse K’ene, fortsetter han.

Etter hvert har vi fått på plass flere svært gode kollegaer som har vært helt avgjørende for at vi har greid å vokse med kvalitet.

Men aller mest må vi nok fremheve våre fantastiske kunder, skyter Jens inn. Uten det gode samspillet med disse hadde jobben vært meningsløs, og det er svært gledelig at mange av kundene fra de første årene fortsatt er med oss, men nå gjerne i andre eller tredje generasjon.

Hva har endret seg mest siden oppstarten?
De regulatoriske kravene og en gradvis profesjonalisering av bransjen. At finansiell rådgivning ble regulert er det beste som har skjedd oss, kundene og bransjen generelt, forteller Andreas.

Hvordan ser Norcap ut om 5 år?
Vi ser for oss at vi vokser jevnt og trutt videre. Da skal vi fortsette å tilpasse oss markedet, reglene og ikke minst den teknologiske utviklingen som går stadig fortere, sier Jens.

Etter vår oppfatning vil ikke uavhengig finansiell rådgivning gå av moten. Kundene har, og vil ha behov for å snakke med fagfolk om helheten i sin komplekse økonomi, avslutter Alf.

Norcap er et verdipapirforetak som har konsesjoner, medlemskap og autorisasjoner for uavhengig investeringsrådgivning og forvaltning.